Mitos / Fakta

Betul ke kalau kita berasa penat semasa hamil..Jantina ank kita perempuan

2 Balas

bagi saya itu mitos. Apa yg Pn alami semasa bersalin tidak menunjukkan identiti bayi di dalam kandungan. Semua itu berlaku disebabkan kandungan hormon, nutrisi dan tenaga yg Pn ambil semasa mengandung. Jika Pn nak tahu identiti bayi, buat scan selepas 20 weeks. Yg itu baru betul. Jika ada persamaan apa yg Pn baca, itu cuma kebetulan sahaja. Tindak tanduk perilaku tak membentuk jantina bayi. Yg membentuk nya adalah genetik dari sperm lelaki. samada XX atau XY. Jika tindak tanduk membentuk jantina bayi, maka senang lah untuk kita tetapkan sendiri nak anak perempuan atau lelaki. Sekadar pandangan lalu.

Mitos. Xpregnant pun penat. Kalau pregnant lagi la penat