breast feeding

Betul ke kalau ibu menyusukan baby kena pantang makan. Tak boleh minum ais / mkan pedas sebab nnti baby akan kembung perut / sakit perut.

2 Balas

anak sy ok je kalau sy minum ais.. kalau pedas tu mmg dia meragam masa umur dlm 2 @ 3 bulan.sy mkn yg ber cheese pun dia meragam. x selesa perut. tp bila dia besar skit lebih 5 bulan dia okay dah.

Kene jg juga la sis pemakanan..ikut baby juga.. Ada yg tahan ada yg tak