Gunting masa bersalin

Betul ke kalau first time bersalin dia gunting, sakit ke masa dia gunting tu. #ingintahu

6 Balas

Pd sy xsakit.. Cume gilu sbb sy membayangkan 🤣 sy smpt paut tgn doc y gunting, sy ckp sakit pdhl xpn.. Sbb skit contraction lg kuat dr bnd2 tu.. Mang skg prosedur dy baby first akn digunting atau d potong nan pisau.. Lw xtahan sakit contraction bole je mnx ubat tahan sakit.. Sy ank first 2x msok kt jarum tgn.. Smpy bgkak2 dedua tgn, jd xley nk paut besi tongkat kaki utk support bdn time neran.. Tp kekuatan mak2 kot dgn sndry bole thn sakit kt tgn y bejarum2 bgkak2, utk akat bdn n jgn jerit ye time teran.. Tarik napas dlm2 time teran tu tahan napas n teran cm sembelit gtu.. In shaa Allah sng je bby kua..