anak tak makan sangat

betul ke kalau anak tak berapa makan , berat akan susut?, anak 8bulan++ ,3kali sehari makan tapi kuantiti sikit. minum susu byk je. tapi org ckp badan nampak susut. bkn ke normal fasa ni ada budak tak berapa makan, n susu lagi penting.

1 Balas

Sekadar lihat badan anak guna mata tak valid sis. Kena timbang. Kalau BMI normal nothing to worry. Yang penting keep offer makanan untuk anak. Pelbagaikan menu dan tekstur. 😊

1y ago

inshaallah takde pape sis . anak saya pun gitu gak masa memula makan memang selera . tp bila dah masuk 8 bulan ni dia macam kurang makan tp kerap menyusu . orang tua ii kata dia nak dapat akal baru utk ringankan badan dia bagi senang merangkak . saya pun tk pasti la sis 😮‍💨