Berat Badan Susut Kurus Kering

Hi mommies.. Berat badan saya turun la sepanjang menyusukan baby ni.. 44kg..ishhh kurus sangat ? kalau makan pun x banyak..rasa lapar memang kerap, tapi bila makan kuantiti sikit ja hmmm.. Lemaks semua baby yang sedut agaknya ?.. Ada tips untuk tambahkan berat badan semasa bf x?

1 Balas

Normal sis, ada yang naik ada yang turun berat masa bf baby. Sy sebelum pregnant berat 45kg, time pregnant 54kg. Lepas bersalin direct bf baby berat turun sampai 39kg, alhamdulillah susu tak drop n dapat susukan anak sampai 2y7m. Nnt berat slow2 naik jgn risau.