Tengok wayang

Betul ke ibu mengandung tak boleh tengok wayang? Saya dah 8 bulan 🫣

8 Balas

Biasanya kat tt ada post yg baby tak suka bunyi yg terlalu kuat dari luar. Tapi tak ada kajian pulak mengatakan yg pregy mom tak boleh tengok wayang. Semua nya bergantung atas mindset momy i rasa. If you fikir happy2 je baby akan okay. If you fikir bukan2, takut2, baby boleh jadi stress. bagi i, just enjoy your pregnancy journey. rasa was was, tanya Doc u. Its good or not for your baby. Tapi kita as momy lagi kenal ragam baby kita even dalam perut. Macam i, baru je tengok wayang aritu. Anak i joget joget dalam perut 😂 usap usap dia sampai habis wayang. sambil ngonyel2 😂 So far okay je. i pun 8bulan dah

Saya dri awal mngndung.. smpai skrg tunggu hri tngok wayang jga..😂😂 hri tu 37 minggu last tngok wayang.. skrg 38minggu.. tidk pernah dengar plk tidk boleh tngok wayang klw mngndung..

Dlu first preg 30w++ tengok cerita hntu . Skrng anak dah 1y8m alhamdulillah sihat selamat . And skrng tgh preg 33week bru smlm tengok sheriff 🤭 insyallah sis takda apa

Baru minggu lps sy tengok wayang. Tutup perut dgn bantal ke selimut tebal... Pilih seat tgh2..

Sy pi tgk wayang msa 30 weeks..abis kebas sbb duduk lama 😅

Tkdk nya ni lagi 4week nk beranak pun layan lu movie 🤣

sebab?

2mo ago

ada cuba baca2 sikit. basically memang ada teori kata bunyi kuat boleh rosakkan hearing baby in utero, tapi tak ada research yg betul2 confirm-kan teori tu lagi. most experts ambil langkah berjaga2 and memang galakkan avoid tempat terlalu bising, especially for long term exposure. Allahu'alam.

Tak betul.