Nak tanye..

Betul ke ibu hamil tk boleh makan peria masa trimester pertama,pernah x ibu2 makan pria masa awal kandungan ade ape2 effect tk . share la pengalaman ibu2 macam mane pernah tak makan peria.. #Terimakasihpadaibu2ygsudijawab

10 Balas

nak makan apa pun tak kisah, asalkan halal & tidak memudaratkan mcm racun or alcohol. makan dlm kuantiti yg sedikit mcm konsep suku-suku separuh tu.. kena ingat makanan apa pun dlm dunia ni klau diambil secara berlebihan @ overdose org cakap memang akan bg effect yang tak elok pun..so berpada-pada lah. makanan bkn punca keguguran.

Sya masa 5 weeks berlari jogging lagi? scan doc pada week 7 utk pengesahan. Bby sihat n kuat even pada weeks 5 sya jogging berlari mcm beriya tu? N sya makan nenas jugak masa before weeks 5. Allahu, my strong bby?

maaf sy tak pasti lah tentang ni tunggu ibu2 lain jawab ye,sy bantu up kn soalan awak ye ?

maaf, x pasti pulak.. tp x prnah lak dgr peria x elok utk awal preg ?

Makan peria ni bagus untk ibu yg ada masalah hb rendah

its ok makan peria,saya dr awl pregnant until now 36weeks ok je

tk prnah dngar plk brmasalah yg tahu lg bgus ad la hehe

Saya makan peria okay je alhamdulillah takda apa-apa.

sy mkn je peria sbb bgus tuk yg rendah hb

Saya makan peria cruncy lagi ?