nak tnya

Betul ke apa yg tulis dlm ni? Laporn sini tukis sy 8minggu 2hari, baby 1.6cm, tpi nurse chek tdi sy 9minggu baby 2cm?

2 Balas

Yg dlm ni just sebagai rujukan je.. X smua org sama.. Baby atau janin ada macam2 size jugak.. Ada janin kecik, ada janin besar.. Apa yg klinik check tu kira betul la.. Contoh klu baby dah 28weeks, diarang akan ukur panjang peha, bulatan kepala, saiz badan.. Klu tgk dekat report tu, setiap bahagian week different sikit.. Semua tu just estimate, as long as baby/janin healthy x perlu risau.

sudah psti yg nurse check lg tepat puan..dlm apps ni anggaran sbg pnduan je.sbb ia dilakukan scra praktikal. sama mcm apps cek subur.. guna apps bkn btul mana. yg pling tepat cek subur guna urin sdri.