Jpn

Betul ka sekarang, klo ank luar nikah kna bin / binti mak dia ?

8 Balas

x betul tu..klu anak luar nikah ni perlu di bin or binti kan dgn Abdullah..yg binti mak tu masa talkin bila dh meninggal. klu dh mengandung sbelum nikah mmg x bole letak nama bapa wlpn dorg menikah lps tu..slh satunya utk mnjaga nasab keturunan la dlm Islam..

Undang2 mahkamah dan JPN yg baru utk ank tidak sah taraf@ank luar nikah boleh bace kt sini 👇 https://www.sinarharian.com.my/article/69910/BERITA/Mahkamah/Mahkamah-putuskan-anak-tak-sah-taraf-tak-boleh-di-bin-atau-binti-nama-bapa

Biar betul sis ni ? 😂 Aishhh mana ada. Kene bin binti abdullah/99 nama allah

bin name ibu tu utk org dh meninggal je sis.. mane bleh bin name ibu

Tak. Baru dengar berita tadi. Wajib bin/binti abdullah

Tu utk talkin.. Hahhaa..

Hahaha lawak.