Daftar anak di jpn..

Hi nak tanya.. pasal daftar nama anak di jpn. Skrg dah xboleh bin/bintikan bapa dia ke kalau pregnant sebelum nikah? Sbb setahu sy kandugan lebih 6 bulan boleh pakai nama bapa.. ke ada perubahan dah? Bantu saya 😭😭

1 Balas

Mana² kandungan lebih dari 6 bulan tetap tak boleh berbin atau berbintikan ayah. Ikut islam pun tetap tak boleh berbin dan berbintikan ayah. Maaf ye. Tapi kalau nk jgk ada nama ayah dalam tu. Nama anak mgkn akan jadi pnjg. Letak je nama anak gabung sekali nama ayah. Contoh Mohd Nizam Mohd Noh bin (JPN akan bg cadangan).