Yg bersalin c zer...pengalaman jaga luka c zer.. Share dgn saya

Bersalin c zer... Tp luka masih ada.. Swab ade nanah.. Sikit.. Br je sehari buka plasters... Hmm risau gak... Ade yg sudi share nak jaga luka czer.. Pantang mkn apa? Baby prem 36 week Emergency czer.. #bantusharing

8 Balas

mcm sy haritu pn bersalin pd 34 minggu.. czer.. mcm sy husben belikan alcohol swab dapkan dkt tmpt luka stiap kali lepas mandi lepas dh siap dap brsihkn tmpt luka tu spray dgn spray antibiotik supaya luka cpt sembuh...pstu anginkn kejap bg dia kering lepas spray kemudian baru sapu gel utk luka czer ms tu ada lg jual jnis yg mcm dlm gambar ni .cuba puan g klnik pakar wanita tanya ada tak krim gel sapu sm fungsi mcm krim sy bg contoh ni..utk sapu dkt.tmpt czer..mg puan cpt sembuh..Allahuma aamiin Ya Mujib.. jgn byk gerak k.. pantang jangan makan ayam .ikan cencaru pendek kata makanan yg gatal2.. pstu makan supplement vitamin c dan byk makan buah oren sunkist utk cpt sembuh luka czer

2y ago

wawwww...sy baca pelan pelan nie... sokie puan.. faham maksud puan.. badan kita sama na.. takut ade yg alahan ubt... happy bace puan punya pengalaman.. sy tak guna pam.. doc bg ubat cecair telan.. manis sedap hehe... hahaha tp selow la nak membuang... yg saya amalkan mnm teh jojube.. kurma merah.. booster nak tambah susu bdn.. itu pun baik nak membuang..