Benarkah perempuan dlm pantang tidak boleh mandikan bayi kerana takut tangan terendam lama dlm air?

21 Balas

jadi siapa yg nak mandikan anak awak? nak harap suami? dia bkn boleh cuti sampai awk habis pantang pun, nak harapkan mak/mentua awk? takkan nak biarkan org tua urus ank awk smpai habis pantang. yg kena pantang tu, jgn angkat brg berat melebihi berat baby awk, tu saja pantangnya. awk nk berendam mcm badak air dkat zoo tu pun takda masalahlah klau sanggup.