Tempoh Berpantang Yang Semua Pasangan Perlu Tahu

Berpantang selepas bersalin amatlah sinonim dengan masyarakat kita tidak kira bangsa dan agama. Cumanya, tempoh berpantang sahaja mungkin sedikit berbeza. Adakah berkesan sebenarnya berpantang selepas bersalin? Dan masih wujud lagikah isteri yang berpantang sehingga 100 hari lamanya? 🤔 *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Tempoh Berpantang Yang Semua Pasangan Perlu Tahu
9 Balas

S͢y͢ p͢u͢n͢ b͢e͢rp͢a͢n͢t͢a͢n͢g͢ 100 h͢a͢ri͢.. D͢r a͢n͢k͢ p͢e͢rt͢M͢a͢ l͢g͢ n͢o͢w͢ a͢n͢k͢ k͢e͢ 10d͢a͢h͢.. 😅

masih wujud lg.sy pantang bersama 100hari.pantang laksa 100hari, pantang ais 100hari, pantang seafood 40hari

maseh wujud.Saya pantang makan 44hari,pantang bersama 80hari & pantang minum Ais/laksa 100hari 😁

yes..wujud..sy pon 100 hr...kalau bab makanan ade yg smpai 2/3tahun br sentuh..😂

ya pantang 100 hari masih wujud lagi dan relevan.. cuma nak atau tak nak je

masih wujud lagi bpntang 100hari tapi org i not sure la..😁

kalau saya paling singkat pun 100 hri

👍🏼👍🏼

maseh wujud