Boleh ke makan pedas ?

Berpantang baby baru masuk sebulan.. baby fully breastfeeding .. boleh ke makan pedas ?? Jangan kecam ye ibu2 sekalian.. sekadar bertanya

2 Balas

stresskan klau lidah jenis mkn pedas, tetibe xdpt mkn pedas. 😅 nk mkn pedas takut bby sakit perut. 🤭 same lah kite sis. duk terliur je tgok mknn pedas. nk mkn tkut.

1y ago

itu lh sis 😅 sbab masa prgnant mmg kuat makan pedas,ulam2 .. takde selera nak telan nasi & lauk lain.. kenyang makan ulam je

boleh ibu. asalkan takde alahan dan perut pun jenis tahan pedas. takde masalah pun nak makan

1y ago

ohh mcm tu.. tpi sya ni ada gastrik 😅 selera makan pandai kurang kalau takde makan pedas walaupun sikit