MAKANAN PEDAS

nak tnya mommy2 kat sini .. ada x yg makan pedas lps hbis pantang .dan baby breastfeeding . effect x kt baby ..?

6 Balas

Try and error. Mcm saya start makanan yg ada cili tapi tak pedas langsung. Makan pun sikit sgt sgt. Lepastu slow slow makan banyak and makin pedas. Setiap kali anak berak saya akan check risau dia cirit. So far perut pun tak kembung.

Boleh. Setakat saya mkn ok je. Sbb masak sendiri, jadi tau kepedasan yg kita nak. Asalkan tak pedas sangat. Sbb saya ada sejarah gastrik.

Macam saya.. Makan pedas.. Alhamdulillah.. Anak ok ja... Bergantung pada setiap orang... Benda kita tak boleh jangka..ada ok.. Ada tak

Bergantung pada baby gak. Try & error jer. Macam sya, baby tak cirit tapi saya yg cirit…🤣

Ok je. Sy lagi la hantu pedas😅

boleh makan, tapi pantau keadaan baby.

2y ago

tak panas, cuma ada yg ckp nanti baby meragam, kembung, sakit perut. tapi ikut baby la, sbb baby saya okay bila saya makan pedas. fully bf