Nk tanya pernah ibu ibu kat sini kena bersalin awal 38 weeks.

8 Balas

Apa yang saya tahu dan saya tanya nurse saya 37w hingga 40w tu kira dah cukup bulan boleh beranak bila2 masa je. Jadi 38w tu bukan lah awal, dah sampai masa dia tu. Semoga urusan awak dipermudahkan. 🫶🏻🌸

3d ago

Saya nak masuk 36w. Hehee. Agak nervous jugaaa hujung2 ni.

37 weeks ke atas baby dah matang. So no worries. Awak kena bersalin awal as in induce kan? Ada GDM ke? Saya ada GDM, bersalin normal 37 weeks.

3d ago

Yup. Saya GDM on diet. Bersalin normal sebab dah turun tanda. Alhamdulillah

Sy bersalin tak pernah ikut due date.. Ank no 1-3 nk masuk 38week.. ank 4-5 tepat 37week .. nie otw ank 'no6, kena stndby awal..😅

jd nervous pula kita dengarnya semoga dimudahkan proses bsalin utk kita semua

37weeks dah matang dah. Selamat utk melahirkan. 38weeks mana ada awal.

ya, sbb bby mmg nk keluar time tu hehe. skg tggu bby no4 34w.

saya. sbb bby besar.

ya