Nak tanya macam mana nak ajar anak bercakap di umur 1thn 8bln

Bercakap dua perkataan yang bermakna seperti nak susu ke macam to ,risau nurse kata kalau 2thn Maseh tk dpt cakap camto kena g hospital check up

2 Balas

ye betul, nk berckp 2 patah perkataan bermkna ank kena cukup vocab. cnth nak mkn, nk mandi, nak air. bagus sis bila jumpa pakar, kadang kita rase dah all out tp ada yg kita terlepas pandang.. mmg ada budak cpt dan lmbt.. tp kalau dah smp red flag kne buat sesuatu..sis search page aishah kassim kat facebook.. ada tip mcm mne dh tambah vocab..

Puan kena berckp dgn anak selalu. Jgn tunggu anak yg berckp ngn puan. Tnya dia itu ini. Tunjuk benda2 dan sebut ini apa itu apa. Tgk cartoon dlm tv bukan henfon. Anak sy dah lancar berckp tgk omar hana je.