Berat naik mendadak

Berat naik mendadak , dari 59kg - sekarang 73.6kg (33w++ ) . Takdak kencing manis , tp berat naik mendadak 😭 ada tips tak kurangkan berat bdn , saya makan mcm biasa ja , tp saya jenis seorang yg tak makan sayur , buah2 makan la ##SeriusTanya #firstmom #Sharing_dong_Bund #Sharing_dong_Bund #bantusharing

15 Balas

sy pun berat naik mendadak.. buka buku 65kg.. sekarang 39 weeks dah 88kg.. setiap bulan akan naik 1kg lebih dari target.. takda GDM.. asyik ulang buat tekanan darah 2 hari sekali ja.. sama juga tak mkn sayur.. sy mkn buah.. makanan tak mkn byaq.. kuantiti biasa saja tapi berat naik.. enjoy saja sis.. 🤣🤣 nanti lepas beranak kita slim balik sesama ya.. nurse sy xda bising apa.. dia kata dah pregnant mmg lah naik..

4mo ago

sy before pregnant 65kg.. term 90.5kg.. DM takde.. alhamdulillah dh selamat bersalin 3.5.2024.. skrg dag 75kg

Skrg 34 week. Baru lps balik kk bulan ni checkup psl berat saje. Sampai kena amik tekanan darah 2 hari sekali dkt kk sbb berat naik mendadak. Jumpa dr scan baby okay tk overweight so berat sendiri je la naik bnyk. Mls nak stresss sgt sbb tk de gdm pastu tekanan darah pon ok. So santai2 je la 🥹

enjoy je gemuk ni sis.. sy dulu pun dri 58kg terus naik 80kg 9 bulan preggy. bila dah beranak badan akan letih dan tak cukup rehat lepastu susukan anak so berat akan turun balik ke asal.. jgn risau.. normal je tu as long as sis takde gdm atau any other health issues.

Gdm. Tak berapa kawal makan. Tapi tu lah. Buka buku 79 tapi sampai 24w turun 4kg. Tak ada muntah muntah dan sebagainya. Then timbang masa 27w naik balik jadi 80kg. Misi tak marah. Dia cakap takpelah sebab awak pun berat asyik turun je kan 🤣

kita sama.. bdan naik mendadak tpi xde kncing manis wlaupun dah minun air gula 2x.. diet lpas branak laa, dktor ckp jgn skip mkn, nnti bby x ckup zat, bdan naik biarkan dulu..

sy start buka buku pink msa 11w berat 70.5kg..24w 71.5kg...next xtau pula mcm mna..rsa naik bnyk dh😂 msa scan Alhamdulillah bby sama perkembangan dgn mggu..

huhu . sama. 67kg now 81 kg.. apa ii pun kene redha.. naseb x kene jumpe dengan pakar pemakann. bukan x usaha control tapi ttp lapar. hahahaha.. 🤣🤣🤣

Saya naik mendadak jugak.. Awl bkak buka buku 60kg..skrg nk msuk 5bulan 66kg..time abg dya dulu naik ckit2.. Rasanya hjung2 nnty 70 lbh juga ni😂

Setuju, kurangkn atau klu blh x perlu mkn/mnum manis. Sy dlu mcm tu juga, mnum manis sikit ja berat naik mendadak terus. X mkn sayur/buah bkn pnyebab

4mo ago

tak makan sayur/buah pun faktor juga sis. serat penting untuk buffer gula tu.

saya pun berat naik selang selling kena pergi klinik sebab berat lebih sekali tak naik bila da 25week naik lebih 3kg🥴