First baby

Berapa minggu boleh nampak jantina baby? Sy skg tgh pregnant 23minggu.

13 Balas

saya 22minggu dah nampak jantina baby, hehe. Mula mula scan dekat kk masa tu ada checkup terus nampak jantina. Lepastu excited punya pasal, terus pergi klinik swasta. Dekat situ pun doc kata jantina nya sama macam masa dekat kk , lepas pada tu tiap kali scan memang doc akan terus cakap jantina baby. Alhamdulillah baby bagi kerjasama yang baik hahaha

saya minggu lepas check up kk, minggu 19 dah nampak jantina lelaki 😁 .. cuma doktor cakap, uri dekat bawah .. start dari tu saya amalkan sujud lama masa sujud terakhir, sebelum tidur saya letak bantal dekat bawah kaki

2y ago

haah URI saya pun kat bwah sis tapi tak tahu jantina lagy 20/9 Bru nk pi scan kat KK HARAP2 URI NAIK BALIK LA

dah boleh nampak dah tu puan kalau ikutkan... cuma bergantung pd baby nak tunjuk ke tak... kwn saya sampai 5 kali scan baby kepit je taknak tunjuk... slalunya kalau baby boy senang nampak

2y ago

sya pujuk dulu sblm nak scan baby

23w InshaAllah dah boleh nampak kalau baby tak kepit 😄 saya dulu anak first baby girl lambat sikit la dalam 24w baru nampak. Yang second ni boy dari 16w dia dah tunjuk pistol 😃

dah bleh puan sy dr 18 mnggu..21 weeks..22 weeks ..24 weeks.. mmg bnyk kli scan.. tpi dr awal scan doc ckp insyallah girl..smpai lh skrg mmg girl..smga sis scan dh bleh nmpk😍

2y ago

amin2 insyaallah scan details nnt nmpk lh

Kalau pergi scan 25w keatas result dah tak berapa accurate. Better pergi details scan 24w kebawah. Sy suggest klinik sonobee. Terbaik dia punya servis.

Dah boleh tu.. biasa kalau baby boy, lebih awal nampak. Nanti buat details scan sekali ye..

2y ago

Biasa details scan doktor/sono akan buat dengan teliti. Akan panggil2 dan pujuk baby. InsyaAllah, nanti boleh tahu gender baby.. take care 🧡

The best time is week-28. Lebih tepat dan lebih details yg boleh doc check ketika ini

dah bole nampak dah jantina .. saya dah nampak jantina masa 18w ..

Dah boleh nampak dah. Boleh buat detail scan sekali.

2y ago

next week baru sy buat detail scan. hrap2 bby bagi kerjasama🥰