keguguran

Berapa lama tempoh keguguran completely? Berapa lama tempoh kantung janin yang kosong akan keluar secara normal? Berbahaya ker kalau kantung janin masih belum keluar?

2 Balas

macam saya tahun lepas , bleeding sbb kandungan xjadi .. g hosp ,doc akan bagi masa 2minggu utk turun sendiri .. kalau x kne refer o&g utk cuci rahim .. Alhamdulillah seminggu lepas balik dri hosp,kantung keluar sendiri .. cuma masih bleeding sbb rahim masih tebal .. so kene korek sikit2 laa buang sisa2 yg ada .. bru hilang bleeding

Klo blighted ovum/kantung kosong, Dr akan bgtw tempoh selalunya. Klo lebih tempoh, Dr. set tarikh utk cuci. Biasanya dlm menunggu tarikh tu, kantung turun sendiri. Klo turun complete, xd mslah. Klo x abis turun, sama ada D&C atau Dr bersihkan dr bawah je.