Luka jhitan episiotomi

Berapa lama ibu2 ambik masa untuk sembuh luka jahitan, sy dah nak masuk 30hari, tp benang still ada lagi. Blh tak ibu2 share pengalaman ibu? Tips untuk luks cepat sembuh?

13 Balas

Rajinkan tukar pad selepas ke tandas, lap kering2 dan spray ubat kuning. Saya hari ke 20 haritu dah luruh semua benang, jahitan besar sikit sbb bersalin normal tp vakum.

1y ago

Maaf saya tak patut guna ayat luruh, seharusnya guna term ‘larut’. Sebab material benang yg digunakan sekarang akan larut/terserap sendiri