Baby...

Berapa lama baby perlu menyusu agar dia boleh dapat hindmilk? Baby saya baru 17 hari. Selalu tertidur sambil menyusu. Bila kejut, dia bangun sambung menyusu kejap, lepastu tidur balik. Risau dia tak dapat khasiat hindmilk.

1 Balas

kebiasaannya lepas 10 minit baru keluar hindmilk puan. 5-10 minit pertama selalunya foremilk. tempoh ideal menyusu 15-20minit. tp kalau lg lama pun tak apa. yang saya dpt info drpd lactation consultant kalau nak tau anak dpt hindmilk ke tak salah satu cara tgk najis. kalau kuning mustard insyaAllah dia dpt hindmilk. kalau foremilk saja najis lebih kpd kehijauan.