Berapakah

Berapa kah umur bayi yg boleh makan nasi?

10 Balas

start 6 bulan dah boleh makan nasi tapi mesti texture bubur halus, sebab penghadaman dia tak stabil lagi. lepastu lama2 boleh tengok pakar dietry dekat kk

kalau 6 bulan baby dah tunjuk tanda2 sedia nak makan, boleh mula dah. mula dengan nasi lembik/lembut dulu.

start dr anak awak boleh makan. gusi baby kuat. cumanya dlm pemakanan baby masih no salt no sugar sahaja

baby umur 8 9bln++ bole da, even takda gigi lagi, sbb gusi dia da kuat utk kunyah.

6bulan hari 1st start solid dh blh mkn nasi. bubur

8bulan dah bole makan tapi nasi yg lembik yaaa..

Nasi yang macam ibu dan ayah makan kan?

5mo ago

Maksud awak tekstur makanan (nasi) ke? Umur 8 bulan dah boleh mula perkenalkan dengan tekstur separa kasar untuk anak. Kiranya boleh bagi nasi lembik untuk latihan mengunyah.

6 bulan

Sudah