ANAK MASUK 1TAHUN TIDAK MAHU MAKAN LANGSUNG

hello mommies? tumpang tanya ada kah pengalaman anak 1tahun 4hari tidak mahu makan nasi dan sayur? akan berlarutan sampai umur berapa ya?

2 Balas

anak saya 1 tahun 9 hari. 4 hari dia taknak mkn nasi/bubur/pasta. dia cuma nak biskut & roti Gardenia je. saya tukar2 menu pun tetap dia tknk. alhamdulillah hari ni dia dh mkn balik nasi. harapnya esok dan seterusnya okay juga. susah hati betul bila anak tknk mkn kan, kita jdi pening dah bg macam2😅

5mo ago

kan anak saya hri ni dah 1tahun 5 hari. still taknak roti nasi . biar pun da tukar2 masakan. yg dia nak bubur kasar terpaksa sy bagi je bubur kasar. kalau tak dia tahan tak makan sampai kepetang. kite yg rihsaw 🤣

dia tak berlarutan..cuma ibu kena extra kerja sikit. keep offering...buat pelbagai menu..nasi tekstur mcm mana, masih lembik lg ke..klu masih lembik try tukar tekstur. plus check mulut ank kot2 gigi dia nk naik lg ke

5mo ago

Ok thanks sis, yer gg dye ade tumbuh 2ketul kat bawah n asyik nak berkepit merengek jer. yg dy nak mnum air dan susu je. mkn pun tak nak nasi. boleh ke sy bg mkn bubur kasar dlu