kira gerakan bayi

Berapa jarak masa antara satu gerakan ke satu gerakan untuk kita kira sebagai dua gerakan bayi dalam perut..

5 Balas

Mcm sy pula, sy kira dalam 10 minit pasti ada 1 gerakan.. gerakan yg berjurut2 dalam 10 minit sudah 1 gerakan.. kecuali bila gerakan berjurut2 tu dlm 10 minit tiba2 baby ada tendang yg mcm terkejut sy bagi 2 gerakan. 1 jam kita boleh dapat 3 atau 4 gerakan sudah. Itu bila baby aktif. Dalam jam 12 tghri - 3 ptg, kita sudah boleh dapat 10 gerakan.. kena alert gerakan dia bila susah kita rasa pergerakannya. Nnti kalau kita terpksa letak gerakan genap 10 pada jam 7 lebih, nanti nurse warning 😅😅

4y ago

Itu lah sy pun mcm tu bila sudah tidur, lgsg x merasa.. last2 complete dlm jm 7 atau 8.. tapi bila kita yakin baby mmg okey, mmg okey lah tu kan.. kita saja kena improve cara kira..😅😂

nurse ckp xde tempoh. tngok pd bby gak.. cth kol 12 rse bby gerak tu kira 1gerakan, selang sengah jam pstu rse bby gerak lg tu kira 2gerakan.. ambik gerakan yg paling kuat dlm satu2 masa

Nurse sy ckp setiap 20minit..

15 - 20 minit

20-30min