Berat baby

Berapa berat baby korang masa 26 minggu dalam perut? Normal ka 1006gram?

Berat baby
25 Balas

Tak sure sbb scan berat baby kan cuma anggaran Saya ada compare masa anak second punya nk dkt due date 3000 mcm tu tp lahir 2800 Kalau masa scan doc ckp baby kecik , sis kena mkn mknn yg naikkan berat baby la , kalau doc pun tak ckp apa2 mknanya normal la tu Saya 29week 1411g

Sy ms 28 mnggu bert bby 1.2kg skrg dh 30 mnggu dh 1.5kg.. bert bby sis nie dh 1kg dh cma kt scan kira ikut gram..jgn risau sis norml nie sb dh 1kg dh tu.. 1000gram bersamaan 1kg so bby sis dh 1kg tu utk 26 mnggu.. moga bby siht yew.. doa yg baik2 tau.. amiin..

sy 28mggu berat baby 1010kg,34mggu 2045kg,38mggu 3hri scan 3035kg...esok tu beranak berat anak 3kg...anggaran je tu sis scan...tp 26mggu 1kg rsa mcm besar...sbb doktor scan ckp baby sy besar

dktr kate psl berat baby yg dorg scan x tntu hanya anggaran je ia jgk utk memudahkan tgk pmbesaran bby. klau ia kurg or tlebih berat dktr akn ckp & si ibu akn dipantau lebih kerap.

Saya 28w 1.5kg 🤣 skrg 36w taktau la brapa sbb doc kk takmau scan lagi. Tggu mggu depan 😊

baby sy 26w 1800g doctor kata baby sy kecik...jadi sy kena ambil ubat untuk matang paru2 baby😊

4y ago

tue laaa....terima kasih☺️

Saya 38week.baby berat 3.4kg.nurse cakap ada tanda tanda bahru datang hospital😧😧

Sepatutnye berat ideal berape ye?🤔 smlm scan 20w berat bby 348g,tp doc ckp normal,

4y ago

yup normal utk 20weeks

normal je , sy 28week baru 1.3 .. nnti makin due date akan naik berat baby

saya rse normal je sis. sis boleh refer dlam apps brape expected berat baby

4y ago

sini tekan kat gmbar tapak kaki tu sis.