Afi (air ketuban)

Berapa bacaan normal air ketuban? Saya 33 weeks air ketuban 11.48 saja. Doc tak cakap kurang atau apa. Tapi mcm sikit pulak rasanya ..

9 Balas

betul..air ketuban yg normal AFI 12.. doktor pakar penah cakap ari tu pada hari kejadian sy kena emergency czer.. 😂 sebab anak saya lahir 7 bulan seberat 1kg disebabkan air ketuban kurang AFI 6..so InsyaAllah jgn risau k..😊

2y ago

aamiin..moga Allah permudahkan urusan awak nanti k..jangan terlalu memikir sangat..😊

AFI bawah 8 je tak normal sis. Okay dah tu. Sekarang saya pun sama macam sis tapi dah nak masuk 38 minggu.

ok dh sgt tu yg xok kalu 7 kbwah..mcm sya 6,doc kata klu 7 ok dh tpi ngam2 la

kalau doktor tak cakap apa maknanya ok la tu sis, jangan risau ye 😊

2y ago

Okay tq sis

sy ms ank sulong, 36w AFI 7 je... terus kena induced....

2y ago

Takpe dh 37 weeks

saya masa 35weeks hri tue AFI 11 saja , doc kata ok..

2y ago

😄😄

ok je tu 11.48..jangan bawah 8 mcmtu la

Kenapa tak tnya doc utk confirmation ?

2y ago

Terlupa sis :)

sy 31w..Afi 12