Normal ke berak baby minum susu frisolac ar macm ni? And kerap . Mohon pencerahan adakah ini cirit.

Berak baby

Normal ke berak baby minum susu frisolac ar macm ni? And kerap . Mohon pencerahan adakah ini cirit.
3 Balas

Anak sy plk dh try susu frisolac Ar ni,sblm ni try frisolac rumusan baby step 1 tp dia mcm sakit perut,tp berak dia ok (tiap2 hari),tp lps sy tukar frisolac Ar ni nmpk dia x sakit perut dh,tp mcm susah berak ckit sbb 36 jam dia xberak ni,tp dia kerap kentut3,lps 36 jam tp msh xberak lg normal ke agak3?

Anak still kerap berak cair macam tu ke sis? Sebab saya pun baru 2 hari tukar ke Frisolac AR baby lepas susu akan berak cair.

8mo ago

Memang kalau minum susu Frisolac AR berak akan smooth je cair je macam cirit tapi bukan cirit. Sebab dalam susu tu ada carob bean gum yang bagi susu pekat and dalam masa yang sama carob bean gum ni pun fibre. Tu yang berak akan cair cair gitu. Saya ada tanya pakar kanak kanak saya, dia cakap macam tu.

Normal sis..