Badan jadi hitam 🥲

Belakang leher , belakang badan jadi gelap pulak time pregnant ni .. tiak pun sama 🥲🥲 bukan daki ya .. camne nak elakkan eh ? Nak pakai apa ??

29 Balas

sama laa ada part2 jadi gelap..terkejut pulak kita sental2 n scrub tak hilang.mungkin hormon kot..hari2 duk letak lotion harap cerah semula lepas bersalin.

saya muka jadi gelap, paadahal duk kt rumah ja, tapi nasib baik dah 7bulan lebih . skrg kena redha ja. lepas beranak akan elok balik kot. 🥴.

Saya hnya pikir positif..perut,tiak gelap. hmm tgk dpn cermin pon hambar..mujur dah 7bln lbh pregnant..nnti lps bersalin hilanglah nnti..

Mak saya dlu pun jdi mcm ni. Tapi lepas bersalin tkyah sental terus hilang. Pembawakan tu. Sabar ya mommy, janji anak sihat🥰

Normal je tuee sis tapi jangan di gosok kuat kalau mandi takut nanti membekas hbis besalin nanti dia akan hilang juga sendiri

biasa je tu. bila pregnant kn mmg hormon kite berubah. mmg ade mom yg naik gelap dkt celah2. nnti lps bersalin hilang la tu.

Ketiak saya pun jadi gelap masa pregnant dulu. Lepas bersalin, masa pantang, saya scrub hari2. Sekarang dah okey balik 😆

Sementara pregnant awak sabar dulu huhu - nanti dah delivery boleh lulur scrub semua hehe and buat skin treatment

Perubahan hormon.. mmg ada sstgh org mengandung jd camni. InShaaAllah lps bersalin nt ok la tu

Sy pun jdi sis... Sy xpkai apa pun sbb klau pakai pun x hilang pun... Lepas kluar bby kud nk hilang