18 week... Perlu risau ke?

Bby tendang da rasa tp slow sngt .. kadang2 xrasa pon... Ke memang cmni? Sbb baru lg...#seriusnanya #ingintahu

18 Balas

normal tu sis.. bby masih kecik, rumah dia masih besar so byk ruang utk dia bergerak sbb tu sis xberapa rasa sgt... nti dah masuk 25minggu ke atas haa start lah rasa bby bergusti kt dalam perut tu... 🤭🤭, lagi2 kalau dia dah start ada waktu bermain dan tidur, memg rasa kelakar, kite tekan perut nanti dia tendang balik.. dia bagi respond dkt kite... tp kalau time dia tidur, kene goncang2 sikit perut tu baru rasa dia tendang2.

18 minggu ni memang dah boleh start rasa, tp ruang dalam rahim tu luas lagi, sebab tu siapa yg rasa awal pun akan rasa sikit2 je.. dan ramai jugak masa 18 minggu ni tak rasa apa2 lagi.. nanti dah 28 minggu baru nurse akan suruh kira, sebab masa tu dah ketara dan kuat rasa baby gerak..

awal lagi puan untk rsa tndangan baby...mmg rsa tp slow n kdang2 je, sbb tulang n angota badan baby blum kuat lagi untk bt pgerakan y besar...biasa 20week ke atas bru start rsa kuat tndangan baby to

Tu normal je puan.. sbb baby ada byk lg ruang dia nk pusing² kat dlm. Nt dah 20w ke atas, kerap la dia tendang2 tu.. fetal kick chart kena kira dlm 28w camtu

2y ago

sya pagi ptg mlm aktif baby

normal...sy mula rasa gerakan baby masa 18week...mmg slow sgt dia gerak...skrg dah 30week,baru aktif sgt...sampaikan ni perut ke kiri ke kanan d buatnya😅

normal. saya da 20 w baru start rasa slow. plg lambat 24w utk rasa 1st kick. lebih dr tu baru dikira lambat dan perlu rujuk doktor

Saya pun masa week 18 dah rasa mcm pop pop sikit. Baru lagi and ruang dalam perut luas lagi sbb tu rasa slow sangat 😀

normal puan .. saya yang 23w ni pun kejap rasa kejap tak tapi kalau ada mood dia memang tak senang nak tidur 😅

awal lg tu sis.nnti tggu masuk 3rd trimester nak tido pun payah sebb asyik aktf je baby neh hehe

18w awl sgt tu..sy Ank 2nd 20w Baru rasa...tp bby kecik lg tu...fkir positive je...kkdg bby tdo