baby 2 bulan selsema

bby sy bru 2 bulan,batuk selsema..mcm mana ya,ade ke ubat?

9 Balas

beli sterimar baby kat farmasi... harga dia dlm 20+ ke 30+ ...bergantung pd farmasi tu... beli sekali dengan penyedut hingus baby... lepas spray sterimar tu, mummy atau daddy dia boleh sedut hingus baby... jangan risau takkan masuk mulut... cuma kena jaga2 laa sbb org yg sedut tu mungkin akan selesema jugak lepas tu... cara nak guna dua2 tu boleh search kat youtube 😉 anak saya pun selesema masa nak dekat² 2 bulan haritu.

Kalau selsema and batuk xde ubat yg Dr bole prescribe. But u can always try sterimar kalau dia selsema. Google cara penggunaan sterimar yg betul. For batuk I suggest beli cream You Baby. So far berkesan. Sapu dkt depan and belakang baby.

1y ago

Niy sis

guna sterimar sis . spray kat hidung dia nanti hingus keluar. nk lagi okay lpas spray tu guna nasal aspirator untuk sedut lebihan hingus anak puan tu. nanti okay hidung dia dah tak ketat. tdur pn okay balik nanti.

baby sy pernah selsema time umur 2 bulan,sy try sapu minyak cengkih,ok cepat baik,sapu dekat atas hidung,dada dan belakang badan,lpas mndi sapu kt tpak kaki,3 hari je dh nmpk kurang,p klinik mmg tak kena bg ubat

Jumpa doktor. Batuk takde ubat untuk baby. Boleh try minyak bawang putih bakar sapu kat dada betis baby.

Maaf mommy. Saya tak pasti. Tapi boleh bawa anak jumpa doktor, dapatkan nasihat dan rawatan segera

Hari Tu sy try cream baby you letak dekat dada blkg n calit KT hidung sikit Alhamdulilah mujarab.

Jumpa doctor if nak dapatkan saranan. Saya takde pengalaman pulak

jumpa doc sis. nanti doc bagi ubat spray hidung.