kerap muntah dan kentut

bayi usia 2 bulan lebih kerap muntah,muntah susu sahaja walaupun dan burp kan bayi..kentut pula selalu n berak tak mcm lahir,blh dikatakan 1 kali 1 hari,najis kuning pekat..ok ka ni mak mak semua?

2 Balas

Anak saya 2 bulan usianya, memang akan selalu kuat kentut. Kene banyakkan membaca artikel dalam apps ni, bagi dapat info lebih mendalam. Anak saya pun 2-3 kali je akan membuang, kencing agak kerap. Najis masih biasa berwarna kuning. Berkenaan najis boleh check dalam kitaran najis baby dia google or dalam apps ni if nak mudah

kalau kerap kentut tuh okay, n bab najis pun okay je mcm tuh, janji tak sembelit atau cirit. bab muntah tuh maybe terlebih susu kot.