Tumbuh gigi

Bayi tumbuh gigi seawal umur 2 bulan setengah adakah normal? Anak first sy start tumbuh gigi 6 bulan tapi yg no 2 ni awal lak keluarnye..

2 Balas

Puan boleh consult dengan doc nanti tentang ni. Sbb setahu saya, bayi yg tumbuh gigi awal ni disebut gigi natal @ neonatal tak silap. Ada yg perlu dicabut kerana ganggu penyusuan dan ada yg dibiarkan shj.. maaf jika saya salah info. 😊 semoga semuanya baik baik 🤲🏻