pola tidur malam

Bayi sering terbangun dan tiarap semasa tidur . Membuat bayi susah tidur malam hari ? Adakah ianya normal . Bayi saya seusia 7 bulan . Manakala tidur siangnya hanya setengah jam sahaja .

1 Balas

Dont worry yea. Pattern baby tido berbeza setiap bulan ya, baby suka tiarap sebab selesa dada nya tertutup. Kalau tido biasa cuba letak bantal kecik atas badannya. Atau mengerengkan dia. Anak saya pun jenis tak tido lena, selalu terjaga, sgt active, bising sikit je pun boleh bangun. Siang tido sekejap sekejap saja.