tak merangkak terus belajar panjat

Bayi saya 8 bulan lebih..dia tak merangkak lagi..tapi harini dah bole memanjat..ada stgh ckp tak elok skip perkembangan anak..ada yg ckp itu normal ikut diri bby tu.. Skill lambai,malu,tepuk tgn,tumbuh gigi 4 btg,campak objek dan lain2 smua ok..bab merangkak tu tak lagi..trus da bljr memanjat..risau tgk

2 Balas

it's normal...de baby mmg skip merangkak... dari mengesot terus berjalan pun de... jgn paksa dulu .. tapi pantau... Kalau membimbangkan check dgn dokter

3y ago

ye betul .. de baby mcm tu... setiap baby lain2 perkembangannya.. de yg lmbt de cpt.. every baby is unique in their own way

macam anak first saya lg cepat dy dapat boleh jalan