7 bulan

bayi saya 7 bulan bru nk start merangkak. sy mmg sllu support dia bila dia cuba nk merangkak. sy akn main2 dgn dia. tp ank sy sllu akan try merangkak klw dlm bilik ja bila ad sy dan suami. tp bila kt ruang tamu ka dia kurang suka n org skeliling mcm xbg support utk dia try. org luar sllu dukung2 n ckp ank mls nk merangkak. sedangkn xbg pun dia try bila dia baring dikatakn mls la lmbt la. org luar tu sy rahsiakn siapa. boleh sy mintak pandangan. hati ni sllu sngt trluka. tp Dmi jga hubugn baik sy diamkn sj. rzki sy jgk dpt suami yg trlalu memahami dan kurang la stress sy lpas brcerita

1 Balas

Hi mommy. Kenapa ek org suka busybody? Anak sy org tak berani nk menyibuk. 😂 Anak sulung sy merangkak ms 11 bulan. Ok je dia dh 5 thn. Abaikan je org Ckp2 tu. Selagi mommy tak risau, mommy mesti xkn terasa bila org Ckp2.

5y ago

Ya betul, mmg org suka ckp psl baby kita. Kena tahan telinga sikit, esp kalau anak pertama. Buat taktau je mommy, paling2 pun ckp je 'dia mmg depan org lain nervous sikit tp dh blh merangkak.'