Bayi Menangis Tanpa Henti

Bayi newborn jenis hisap susu dalam 10 minit and then lepas. Bila dia dah lepaskan sendiri, dia mengamok nak balik susu. Kadang kita terkedu, sebab new mom. Bila kita bagi susu, dia taknak. Menangis macam kena cubit 😮‍💨 Apa perlu saya buat

6 Balas

1. mungkin posisi tu dia tak selesa 2. mungkin dia sendiri yg tak selesa (pampers penuh atau sakit dekat mana²) 3. tenangkan dia dulu (guna teknik 5s), pastu baru try susukan semula. 4. setiap pagi lepas mandi tungku kan perut, tapak Kaki dan belakang badan dia 5. urut perut dia, buat bentuk U terbalik dari kanan ke Kiri 6. buat senaman seperti kayuh basikal kena try segala tips yg orang share. anak ni kita tak tahu yg mana sesuai dgn dia.

10mo ago

teknik 5s tu cm mne ye

anak saya pun macamni jugak. kadang2 konfius dia nak apa sebenarnya. dia lepas sendiri lepastu nangis macam kita yang tak bagi dia menyusu. kalau dia dah buat perangai macamtu saya letak dulu dia ajak dia main baru dia tak nangis2. lepas puas main dia nangis balik baru saya bagi susu semula. then dia nangis balik saya tidurkan je dia kat buai.

sama sis dgn anak sy..jnis nk mengempeng...kalau myusu tu, susu kejap then lepas then susu balik.then lepas. kalau dh lena,letak kt bwh cnfirm bulat mata dia bgun terjaga... kalau bg dada tp msih menangis, check pampers..kdg kencing penuh or mmbuang..kena pujuk2 anak

Sis cuba bagi puting ank sy mcm ni dlu dh susu hbs pun ngis .. lps tu sy bg puting die hisap smpi tetido cubala ya.. kalau blh cr yg puting orthodontic

Mungkin ada masalah latching? Dia hisap sekejap pastu lidah jd bergulung ke pastu sakit so dia lepas . Try la check cara2 nk bg anak latching dgn betul

Klu baby ngis wktu mnyusu awk stop dlu mgkin dia nk sedawa .. pstu bru continue blik