Musim meragam

Hai mommy.. sekarang kan musim tengkujuh.. sejuk tiap kali malam.. anak saya usia nak masuk 3 bulan masa siang dia kurang minum susu.. malam pulak macam meragam bila hisap susu.. tak tahu dia sakit atau apa.. tiap kali hisap susu mesti lepas balik pastu sambung hisap sambil menangis.. selalu duk kentut dan sendawa.. puas dah urut ngan letak balm dekat perut still tak jadi.. menangis tak henti.. mengapa ya? Sebab kembung perut sejuk ke? #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

hehehe mmg betul baby ni MCM MCM ragam ade 😂😅 anak saya 3 Bulan lebih pun Banyak ragam nye.. and uishh dia ske sgt menjerit sambil bersembang...pastu ketawa kalau kite melayan...Dah penat dia nak nen nen pastu nak tido napping...bangun ke "nennn" ...anak saya kalau dia nak susu ..sebutan nye MCM bunyi "nekkkkkkkk" panjang bunyi nye 🤣🤣saya fully breastfeed kalau aliran slow ...baby tantrum bising nye wowww tp nyusu juge sbb xde arah DH🤣... kalau aliran laju...sengih sengih sambil nyusu😅😅 baby baby setiap hari saya excited melayan dia ...nak tengok kerenah apa plak ...tapi kalau dtg tantrum dia yg meletihkan ..alahaii anakku😱😱

Anak saya nagis lagi laa demam tpi dia xmeregek sngt cume kalo bg susu dia marah kdng xkena position dia . Kdng dia bole bg susu duduk . Kdng dia xnak duduk dia ajk baring smbil susukan dia dah masuk 3 bulan nie cm2 pergaii pelik dia nak nye 🤣pening mak nye kdng smbil susu smbil membebel2 kita pun lawan blii mbebel dia lagi dia kuat mbebel . Phtuu smbil susu ngis selak cm orng pukup rupr nye nak kena pujuk dulu phtuu main3 gan dia baru bg susu semula

sy pun mcm ni,,dah susu tp masih nangis cari susu,bila buat baru tak nk susu juga tapi still mncari,dah cek pampers,dah letak minyak telon,dah sendawa,dah kentut,sy tukar puting silicon putih tu pergi ke puting warna kuning tu kurang dah meragam,tp still mlm2 masih menangis tiap kali lepas menyusu,saya try bg pacifier alhamdulillah baby terus ok smpi skrg,bila nk tdur je mesti cari pacifier,dah lena baby pandai lepas

1y ago

Pacifier jnis ape awk pkai, skrg bby sy 4buln jgk, meragam jgk tanak dduk bwah bile ltak je ngis, suap ssu tnak

musim hujan ni sis kene tuam perut baby dan buat urutan iloveyou .. kesian baby tu mungkin perut dia tak selesa . sis ikut tips say confirm anak tidur lena .. sebab anak saya pun mcm anak sis juga .. lepas dri tu tak kira la hujan ke ribut ke panas rambang ke lepas mandi saya ttp buat tuaman tu dan urutan i🤍u

mungkn dia alami growth spurt. Teruskan offer susu. Tengok mulut dia supaya tiada kulat susu. bersihkan mulutnya dgn kain lembut yg direndam - perah dgn air masak suam.

Anak kita sama 😭 taktahu nak buat macam mana. Umur pun sama 3 bulan. Siang tidur 30 minit je, lepastu menangis. Susu pun isap kejap kejap 🥺

Sy pun cmni. Saya rs kena tukar puting susu. Sy tukar puting bru kurg meragam. Sama juga msuk 3 bulan.