Bayi saya tidak membuang Air besar untuk 2hari. baby 2bulan baru

Bayi minum bf + fm

4 Balas

Sepatutnya bila bby ade minum fm bby kena berak.. Tapi jgn risau urut je perut dgn minyak telon pastu urut kaki pakai baby oil.. Minyak telon tu letak sikit kat tapak kaki pastu urut2 manja tapak kaki.. Lepastu gerakkan kaki anak macam tgh berkayuh tu.. Insyallah lpstu nanti dia berak.

Buat urutan I love U, kayuh basikal, ltk myk telon , sapu urut kaki n tapak kaki sekali. bby sy biase sehari sekali berak. kdg 2 Ari sekali berak. tu pn dh risau mesti buat urutan & kayuhan tu . then Bru Dy berak.

okayyy je..selagi baby x meragam.selalu kentut.perut dye x keras....kene rajin bt urutan ilovu tgk di YouTube...anak Saya seminggu baru berak...tpi kentut dye busuk betul.haahaha..

Normal sis… sama mcm bayi sy 2m fully fm berak 3 hari skali.. Rajin2 la urut kaki ngn perut baby lpas dia mandi.. InshaAllah ade bunyit proottt prottt pn dh okay je tu 😝