Boleh Ke Makan Usia Baby 4 bulan?

Bayi 4 bulan dah ada keinginan nak makan? Cara untuk mengatasinya...

Boleh Ke Makan Usia Baby 4 bulan?
2 Balas

Klu baby kurng mnyusu, cube cek gusi baby, kot ade bgkak gg dh nak keluar.. Biasa bby 4bulan ni, dia tgk org makan, dia yg beria mengunyah n sibuk nk mkn, tapi sbenarnya dia bukn nak mkn, tpi dia sdg belajar dan meniru kita sebagai prsediaan utk dia mkn nnti.. kdg dia mngunyah tu smpai mencicir2 air liur kan? ☺️hehe, ckap ngan bby, sabar ye, tggu awk 6bulan mommy bagi makanan berkhasiat cukup2.. 😉

3y ago

😍😍😍.. Terima kasih ya sis ats nasihat.... Risau pula tgk baby x nak menyusu...

Baby mula makan dr 6 bulan ke atas shj.

3y ago

Ya kh tapi baby saya tak mahu menyusu, bila tgk org mkn.. Dia pun mcm nk makan