Hai semua... Macam mana nak hilangkan bau hanyir susu badan pada botol susu?

Bau Hanyir Susu Badan

2 Balas

Dah dapat trace masalahnya... Saya rendam dan panaskan susu dalam plastik simpan susu dahulu, baru masukkan dalam botol. Tu puncanya susu tersebut berbau dah melekat baunya di botol.. jika alehkan dahulu susu ke dalam botol selepas defroze, then panaskn susunya. tiada bau hanyir.

rendam botol dlm air panas dgn sabun then cuci mcm biasa, keringkan dlm steriliser kalau ada.