Help? Need advice.

So basically last month berat baby 6.5kg (baru masuk 3 months) and now check 6.7kg (nak masuk 4 months). Kenapa naik sikit je? Saya salah makan ke? In fact, baby pun dah tak kuat minum susu like before.

2 Balas

Baby bila masuk 4 bulan ke atas berat dia akn naik sikit jew sis. Tak mcm masa 1st month, 2nd & 3rd. Anak sya pon mcm tu tpi kuat mnyusu & sgt suka mkn. Even dh start mkn pon berat naik sikit jew. Sya pernah tnya nurse, nurse cakap normal sbb baby dh start aktif so mmg susu yg dia mnum & mknan yg dia mkn akn burn jdi tenaga. Sikit jew yg disimpan jdi fat. So dont worry k.

5y ago

Kalau betul macam tu alhamdulillah syukur. Ingatkan ada masalah pada saya or baby. Tapi kalau ikutkan situasi saya, baby saya memang aktif. Kuat bergerak, selalu nak angkat kepala je hahaha thank you ya sis.

Sis nak teruskan menyusukan baby or nak add susu formula nanti?