Kaedah ecv (baby songsang) tidak sesuai utk ibu hamil yg ada masalah darah tinggi?

Saya dh 34w4h baby still songsang..doc bagi lagi 2 mnggu utk scan if songsang 38w proceed czer..saya ada tya pasal kaedah ecv..doc just ckp xssuai sbb saya ada masalah darah tinggi..tpi melalui pmbacaan saya..ecv cuma xsesuai utk org yg ada masalah uri kt atas..air ketuban tak ckup Dan sbgainya..ada yg bleh jelaskan tak🥲

4 Balas

kalau skrg follow up doc kat hosp gov, cuba pegi minta opinion di swasta pulak contoh hosp pantai pun ada pakar obgyn. minta doc jelaskan kenapa tak sesuai. sbb doc yg checkup awak je tahu keadaan kesihatan awak

Kalau takde apa2 masalah kesihatan, tapi cuma baby still songsang mmg 38w kena proceed czer ye? Tak boleh req untuk extend lagi seminggu ke atleast sbb baby songsang je kan 😅

cuba puan pujuk baby, ajak borak2 dgn dia, mcm saya pon baby songsang.. alhamdulillah, dia pusing, bykkan buat pergerakan seakan sjud, fikir positif

awak boleh dapatkan 2nd opinion dengan doktor lain

3mo ago

main guna lampu tu kan, masa baring telentang ke duduk? haaa