pernah rasa pergerakan??

baru masuk 16 minggu..ada pernah rasa pergerakan lembut dari baby tak??sy rasa mcm gerak manja2 baby kalau baring terlentang..atau perasaan saja??

4 Balas

Depends jugak sis. Ada seawal 14 week dah rasa gerakan baby like kupu² terbang or angin yg mcm berpusing dlm perut tu 😊 Tapi untuk rasa gerakan seawal minggu ni, ibu yg sudah pernah mengandung & bersalin sebelum ni jer. For 1st time, ibu boleh rasa seawal 17 week ke atas but still slowly. Nnti akan rasa gerakan kuat masa 20 week ke atas

7mo ago

Ya betul tu sis 😊 Ibu boleh bezakan antara angin dlm perut or angin gerakan baby.

1st mom selalunya 20w keatas..tp tgk fizikal ibu juga. ank 1st rasa masa 24w. yg 2nd ni 17w.

Rasa Tetiba ada mcm meletup lembut sekali dua gitu ja

saya takde la kurus mana. tp 15 weeks da rasa da.