Berat janin 35 weeks

Baru lepas scan tadi. Berat baby 2.8kg. Normal ke?

10 Balas

2.4kg is normal if fllw app ni.. plus minus 2kg masih normal..2.8kg tu dah berat sgt..😂 tp kalau bersalin awal dalam 36w or 37w ok lah kot.. kalau 40w mesti jadi lebih berat 😂.. tp kdg2 bersalin berat x sama mcm skrg mungkin jdi kurang or lebih..

2y ago

iitulah. Seram jugak nak meneran ni 🤭

asalkan baby lahir atas 2.5kg kira normal la. kalau bawah 2.5kg baby kecik mcm anak saya. 2.46kg. keluar2 je gula rendah, kene ddk kat wad berhari hari smpai gula normal. kalau lahir pon biasa kurang dr berat scan.

dalam apps ni ada range berat baby ikut minggu, kalau tak jauh beza, normal la maksudnya.. dan biasanya kalau tak normal, Dr atau nurse dah bagitau..

berat baby tu anggaran je.. kadang scan mcm kecik sekali keluar hampir 4kg. sy bersalin 35week, masa scan 2.6kg tapi bila keluar 2.35kg je 🤭🤭

saya pun tkthu la sbb ni anak first juga , skrg 33w 5 days last scan 26/7 berat bby 2.27 next scan 26/8 harap bby tk terlalu besar hehe

scan n real biasa xsama... scan ade tolak tambah die.. kadang scan kecik kuar nya besar sis

normal tu sis saya 2 ank 35w belum 2kg... last2 induce tp bbay keluar 2.4 n 2.6 on 38w

Klu doc/nurse tak ckp apa2 should be okay je sis 😊

normal tu sis, doktor pun x ckp apa² kn

Sy 7 bulan pun bby dh 1.3kg