Rasa nak bunuh diri

Baru lepas gaduh dengan husband pasal duit BPN . Betul ke dah masuk? Terasa juga diri nih macam di ambil kesempatan . Hsbnd saya kerja dengan mak dia so kira nya kerja sendiri atas family lah . Gaji adalah 1200. Saya tak bagi dia pakai duit BPN tuh . Dia cakap duit tuh duit bersama bukan untuk saya sorang . Sebelum nih saya kerja sekali dengan dia dekat kedai makan mak dia tulah kan . Duit mengasuh anak saya keluarkan , susu pampers anak saya keluarkan, beli barang dapur pun duit saya . Duit dia habis tak tahu buat apa . Siket pun kami tak boleh nak saving lagi walaupun 100 dalam bank . Gila papa kedana betul kami nih. Duit BPN sebelum nih pun habis dah pakai bayar duit pinjam along (saya tak tahu pasal dia buat pinjaman tahu pun last minit dia cakap terdesak nak pakai duit) . Dalam miskin miskin kami boleh dia pakai phone mahal Rog2 , boleh makan bugger hari hari tiap malam, boleh beli patung bodo onepeace dekat 100 ringget semua tuh . Saya nih kalau tak ada duit jangan cakap lah dekat husband pamper anak habis , susu anak habis semua tuh . Tadi dia marah saya dia cakap lepas nih duit dia duit dia , nak duit cari sendiri . Tuh husband sendiri cakap bukan pakwe . Meleleh air mata nih , gugur jantung saya . Rasa nak minum clorox je .

76 Balas

istigfar sis. psl duit mmg blh bagi tekanan. ajak dia bincang elok2. tp kalau jenis xleh bwk bincang nk ikut pale dia susah jugak. jgn rosakkan/sakitkan diri sis. igt kt anak tu..kalau xdpt penyelesaian mtk cmpur tangan org tua yg boleh dipercayai. kalau x mtk campur tangan mahkamah pun boleh utk kaunseling suami

sy xbrani komen sbb itu rumahtangga org. sy boleh cdang puan jumpa pakar kaunseling. lepas tu puan jgn putus2 berdoa, solat taubat, solat hjat supaya hati suami dilembutkn. sy faham puan dlm dilema, cma sy pun xbrani komen sy xtau situasi sbnar kluarga puan.slgi boleh usaha utk jrnihkn suasana,usaha smampunya. 😊

biasalah sis..tengah panas hati semua jadi..bawakkan besabar sis .kadang kadang bilr terlalu marah dua dua jadi emosi..takpe sis bincang baik baik..semua rumah tangga ade pasang surut..adat berumah tangga..jangan stress..sis ade anak..besabar..aib kelaurga kita simpan..moga tabah ye..moga ade rezeki lain..

4y ago

saya setuju btul tu sis.. bincang elok2 bila dah sejuk..

harap bersabar. sy dah melalui fasa tu dgn ex husband. kita kne stand utk diri sendiri dan anak2. Syukur sy ditemukn jodoh kali ke 2. skrang sy pregnant 7week ank ke 4 dan sy rasa happy. mendung x selalu, InsyaAllah matahari muncul lagi. bertahan dan berdoa. jgn putus harapan.. b strong .

Allahu.. Smoga sis & rakan dalam ni smua tabah ye.. Byk2 zikir 👆 & 200% fully bserah pd Allah SWT.. Berat mata memandang.. Berat lg bahu yg memikul.. Smoga kita smua dikurniakan jln yg terbaik dr Allah SWT utk kebahgiaan kita sekeluarga.. Aamiin ya Robbal'alamin..

suami puan ni jnis xtgjwp. ada pnyelesaianya.. cuma nk atau tdk brtndk je. klu puan xtndk skg.. smpai ank bsr tua bgka lah puan meratib bgini. prcayalah.. bkn nk sruh crai brai. tp bak kta org..berat mata mmndg brat lg bahu yg mmikul.. jd puan rse nk pikul lama2 ke beban tu?

Banyakkan bersabar puan..sesungguhnya Allah lebih tahu apa yang sedang puan lalui..jangan berputus asa..teruskan berusaha cari jalan penyelesaian rumahtangga..mintalah pertolongan Allah dengan jalan sabar dan solat..semoga Allah buka jalan kelapangan dan kemudahannya..aminn

sy dgn suami alhmdulilh..kmi berkongsi duit..dari mula sy kawin smpai la sekrng duit kmi akan kongsi...walau pn anak2 yg lain dh kerja ada bg duit belnja rumah..tp kmi tetap berkongsi duit...untuk masa hadapan..tp kadang tu suami yg kluaq lebih sikit hehehe...semoga sis tabah ye

4y ago

Tu la byk je komen mcm ni kt app ni. Komen taknak kalah 😂

Sabar sis. Gaduh pasal duit mmg sakit. Kadang kita je pikir tp suami xpikir pun padahal ni tggjawab dia. Saya dulu syok keje pastu suami sruh benti sbb dia mampu. La ni saya mngemis kot duk umah. Bila ajak kua dia akan tnya saya ada duit ke. Kalau xde duk diam. 😭

4y ago

Jgn samakan situasi awk dgn sis ni... Nasihat yg baik2 la..

Setiap pasangan di uji cara berlainan..sy pun d uji cara lain juga..cuma berharap sy tetap kuat bersabar lalui semua nya..tahan hati walaupun da membengkak..semua sbb ank je..😓 Semoga puan d permudahkan segala urusan puan dan tetap kuat menhadapi nya puan..