gatal pada badan dan kaki

baru lagi 7week normal ke rasa gatal2 pd kulit ? kadang rasa taktahan asyik mengaru2.. klinik dah bg ubat biji & lotion sapu but still tak kurang . any solution? ?

6 Balas

Perubahan hormon 😊 kena aware mungkin dari pemakanan. Saya last pregnancy, tak boleh makan kacang tanah 😂 dah la hari Raya ibu saya masak kuah kacang kegemaran saya. Lepas bersalin baru boleh makan kacang tanah balik.

Oh yes! Hormones changes reaction. Kalau saya ubat makan Loratadine je help. Kalau doctor bg ubat sapu calamine lotion, mmg sy xakan pakai sbb lotion tu bila kering buat lagi gatal.

5y ago

loratadine ni minta time cek kt klinik or bole dpt kt phmrcy?

Sy mse awl2 pn sama gtl2..skrg tgal parut plakk..sdih ase..gtl kt lengan je..alahan xde plak..bru pregg skali da byk parut gatl...xthu la klw byk2 kli cmne

5y ago

yeke... takut pulak nk garu tp tulah takleh thn merenyamm semacam😔

Sama la. Hehe. Kdg2 xsdar tergaru dpn suami. Ble suami tegur bru perasan hehe.

Pembawakan tuuu...

Hormone tuh..