Booster kandungan 12 minggu boleh ke?

Baru dapat temujnji booters 10.3 nie patutu ke pegi yer..rasa was2 kalo xccuk nanti mysejahtera putih..pening dok fikir..

18 Balas

Sy amik , masa 12 minggu, Pfizer yakin now dah 30 minggu last 2 week kene covid, kene angkut quarantine kt sg buloh, but Alhamdullilah sintom 2 hari je lepas tu ok.. ade yg x booster teruk, smpai darah dah pekat & hampir beku dekat paru2 ..

sy pon dpt panggilan booster dah 2x tp sy xambil sbb skrunk dah pregnant 32w xberani nak ambil sbb xtahu side effect mcm mana nt, lg pon setiap org badan xsme ade yg oky ade yg x, so sy decide tgu habis pantang baru lah ambil

Sy sekarang 35 mggu niat nak amek booster tp risau sebab sekarang mcm2 jadi. Sy bgtau doktor pakar berbincang dengan doktor kata kalau baby kurang gerak terus emergency czer. Terus tak jadi saya amek 😂😂😂

Saya dah ambik booster masa minggu ke 17. Alhamdulillah okay semuanya takde kesan sampingan cuma tempat cucuk je rasa sakit. Dr sarankan ambil masa 2nd trimester 😊

2y ago

Sama. Sy ambik booster masa minggu ke 5 sbb masa tu tak tau yg sy tgh pregnant😅. Alhamdulillah skrg dah 6 minggu lebih takda kesan apa2😊

saya pun dah ada temu jnji..tapi xbrank nak ambl..tggau hbs brsalin sm hbs pantang..skrg 35minggu dah...takt ada efek sm baby..nnti kita juga yg mnysal😒

Baik rujuk kepada Dr & share perasaan yg u rasa. Kalau x comfortable, tell the truth sebab semuanya adalah tangungan kita sendiri. Semoga Allah permudahkan

Sy dh booster ms kandungan 19 minggu..Alhamdulillah xde ape2..ok je sis..sblm tu sy minum air kelapa.esok msk kj cam biasa..lenguh2 tgn je

Saya pun tunggu 16 minggu ke atas, sebab doktor suruh 3 bulan ke atas jdi Saya Pilih 16 minggu risau keadaan convid skrg

sy takut nk ambil .. sbb de tu yg bgy komen negatif bila ambil booster.. mcm2 sampingan tu yg takut...

sy jumpa pakar.. dia ckp 2nd trimester dah boleh dah amik booster..utk 1st trimester xdigalakkan dlu..