GDM- tips utk gdm tak tinggi?

Baru dapat call gdm sngkut,risau nak nngis rasa

1 Balas

cut gula dan kurangkan karbo. cari makanan apa yg ada karbo,jgn makan sekaligus dgn nasi. macam sy,ambil ambil masa lebih kurang sebulan utk badan terima perubahan. beli glucometer sendiri,jenama yg strip murah sebab sehari kena guna sekurang-kurangnya 7 strips. sis tak perlu sedih,gdm buatkan kita hanya makan makanan yg sihat. kalau sis amalkan LCNS,jgn terkejut jika lepas bersalin berat jd ideal balik. sihat dpt,berat pun normal(bagi yg overweight mcm sy dulu😁)

5mo ago

sy tetibe down bile nurse wasap kata gdm 😭😭😭 padahal mmg x suk makan minum manis .nk nangis rasenye