Plain Water // Nauseous 🤮

Baru 1st trimester (1st Pregnancy), but minum plain water je pun rasa nak muntah. Nak minum 2L pun tak lepas dah. Muntah balik. If plain water tu campur slices buah oren or epal hijau agak2 okay ke ? So that air tu tak rasa "plain" sgt?

4 Balas

kalau awak tak ada gastrik, boleh je.. ada yang kata, air sejuk buat kita tak loya.. tapi saya lagi suka air suam.. hehe.. try mana yg serasi..

2mo ago

alamak saya ada gastrik. huhuhu. saya try campuran buah lain la kut, yg tak trigger gastrik

sama lah kita ni,,makan apa pun rasa nak muntah.. adehh apalagi minum air kosong..

Saya dulu camni. Saya minum air kelapa. Air markisa. Air jus buah.

2mo ago

tp dr saya baca2, air kelapa tak boleh minum 1st trimester kan? Kalau minum jus2 buah, but still kena cukup minum plain water kan?

boleh. perah lemon pun sedap. letak dlm peti